ΤΗΛ & FAX: 210 2710807 ΚΙΝ: 6978 491302 Τεχνική υποστήριξη 6977290361

Ενημέρωση – Νομοθεσία

1) ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ

Τι σημαίνει το κάθε ένα.

Συντήρηση
Αναγόμωση.

Συντήρηση σημαίνει ότι ανοίγουμε τον πυροσβεστήρα λύνουμε το κλείστρο και αντικαταστούμε τα ελαστικά μέρη του που είναι για την στεγανοποίηση του και ελέγχουμε γενικά το κλείστρο λιπαίνοντας τα κινούμενα μέρη με ειδικό λιπαντικό για να δουλέψει άψογα. Ελέγχουμε την σκόνη ως προς την κατάσταση της και το βάρος της περνώντας την από το μηχάνημα που κάνουμε αναγόμωση για να είναι αφράτη και όχι πετρωμένη ώστε να μπορεί να περάσει από τον σωλήνα εκτόξευσης χωρείς να δημιουργήσει φραξίματα.(συνήθως μια ποσότητα περίπου ενός κιλού βγαίνει ακατάλληλη γιατί δεν περνά από το κόσκινο.) Και την επανατοποθετούμε συμπληρώνοντας αν απαιτηθεί σκόνη και τελικά βάζουμε και το προωθητικό αέριο, μετά ο πυροσβεστήρας πρέπει να περάσει από ελεγχο στεγανότητας, πριν τον δώσουμε στον πελάτη.

Ανοίγουμε τον πυροσβεστήρα και πετάμε το περιεχόμενο του και το αντικαταστούμε με νέο, κάνουμε της εργασίες συντήρησης του κλείστρου απαραίτητα, και μετά τον κλίνουμε έχοντας κάνει της απαραίτητες ενέργειες για να βεβαιωθούμε για την καταλληλότητα του πυροσβεστήρα, πριν τον δώσουμε στον πελάτη.

Στην συνεχεια.

Αν υποθέσουμε ότι ένας πελάτης μας έφερε έναν πυροσβεστήρα και τον κάναμε αναγόμωση το 2010. τα επόμενα βήματα είναι.

2011 συντήρηση
2012 συντήρηση
2013 συντήρηση
2014 συντήρηση
2015 αναγόμωση

Δηλαδή για 4 χρόνια στην συνεχεια θα κάνουμε συντήρηση και τον πεμπτο αναγόμωση.
Έτσι είμαστε εντος των απαιτήσεων του νόμου.
Βεβαία καταλαβαίνετε ότι το κόστος συντήρησης από την αναγόμωση είναι μικρότερο.
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις αναγομώσεις που αναλαμβάνουμε, τοποθετούμε ένα δαχτυλίδι όπως φαίνεται στην εικόνα, το οποίο για να τοποθετηθεί πρέπει να ανοιχτεί ο πυροσβεστήρας. Με αυτή την κίνηση αποδεικνύεται ότι όντως γίνεται εργασία στον πυροσβεστήρα και δεν αλλάζεται απλά την Ετικέτα Αναγόμωσης.

pyr44

 

2) ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

πιστοποιημένες εταιρείες ΕΔΩ
προδιαγραφές πυροσβεστήρων ΕΔΩ
νομοθεσία ΕΔΩ
καταγγελίες ΕΔΩ
Κεντρική σελίδα πυροσβεστικής υπηρεσίας ΕΔΩ

3) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

«K.Y.A. 618/43/2005 (Φ.Ε.Κ. Β΄52)«Προϋποθέσεις διάθεσης στην αγορά πυροσβεστήρων, διαδικασίες συντήρησης, επανελέγχου και αναγόμωσης.
«Κ.Υ.Α. 17230/671/2005 (Φ.Ε.Κ. Β΄1218)» Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Δημοσίας Τάξης «προϋποθέσεις διάθεσης στην αγορά πυροσβεστήρων, διαδικασίες συντήρησης, επανελέγχου και αναγόμωσης»

4) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Η ACS ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ COURIER ×
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΠΕΛΛΗΣ 3 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ×
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EVERYPAY ×
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Η ΣΤΗΝ ALPHA BANK ×